La Rosière ligger i hjertet af Haute-Tarentaise dalen på en solrig ”balkon” i 1850 meters højde. Her får du perfekt udsigt over hele dalen fra den vestlige side og mod syd, hvor dalen stiger op over Europas højeste pas, tårner Col de l’Iseran, som ligger ovenfor Val d’Isere.

La Rosiere er en hyggelig skistation, hvor indbyggerne med respekt værner om de bjergarkitektoniske traditioner. Byen har eksisteret længe før, at skituristerne fandt frem til den lille perle. Det ser du i byggestilen i byen, hvor de små charmerende chaletlejligheder er af høj standard.

PSB140409-Påskestemning5Beliggenheden på grænsen til Italien gør, at byen er den eneste skistation i Savoyen, som tilbyder et internationalt skiområde med over 150 km piste, idet der er forbindelse til La Thuile i Italien via espace San Bernardo – det lille Sct. Bernard pas – der forbinder de to lande. Stationen er absolut til blandt de bedste i de franske alper, selvom den ikke er blandt de største. Snesikkerheden ligger desuden i toppen af den franske sne-statistik.

Du kan nyde det lækre italienske køkken i en velfortjent frokostpause eller efter en helikopter skitur fra Col du Petit-St-Bernard, der hurtigt gør de grænseløse ski muligheder til en uforglemmelig oplevelse.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAStationen har fået kvalitetsbetegnelsen “Famille Plus Montagne” for sin særlige børnevenlig atmosfære og La Rosière tilbyder desuden et væld af aktiviteter, du kan benytte efter skiløbet samen med venner og familie.

WEB: Se Montagne.TV’s reportage fra La Rosière

Skiløb har altid været en del af hverdagen i la Rosiere, men først i 50erne udviklede man muligheden for skiløb ved hjælp af mere eller mindre private lifter. Først i 1960 blev skiløbet sat lidt i system, idet man byggede den første lift. enjoy-the-ski-resort-france-italie-at-la-rosiere-espace-san-bernardo-601Mange byggematerialer til liftsystemet blev båret op ad bakkerne af de lokale, der alle hjalp til med at bygge den kommunale lift. Den samme vinter kunne man udøve skiløb og blive trukket op med en dengang moderne træklift.

Først i 1984 blev de to skiområder, La Tuile og La Rosière, forbundet med de to meget lange træklifter, Bellecombe-1 og Bellecombe-2. De er stadig den eneste mulighed for at komme tll passet og efterfølgende den italienske side af espace San Bernardo. Du kan dog nøjes med den ene træklift og derfra køre direkte ned til passet, hvor der findes flere hypermoderne stolelifter til den videre transport.

Læs mere om La Rosière

LR 1850