La Rosière og La Thuile udgør et samlet internationalt skiområde kaldet Espace San Bernardo, som byder på 152 km velpræpareret piste ca. 23 km syd for Mont Blanc. Desuden byder området på rige muligheder for sublim offpiste i naturskønne omgivelser.

Området indeholder 152 km piste, som er åbent fra medio december og frem til medio april.

La Rosiere er beliggende i det højalpine franske område kaldet Savoie, som grænser op til den italienske provins, Valle d’Aosta, hvor vi ca. 12 km mod nordøst finder byen La Thuile. Disse to skibyer udgør det samlede område på tværs af grænsen i det lille St. Bernard pas, deraf navnet.

Om området

Det samlede område med 152 km piste er forbundet gennem 80 pister og 37 lifte. Ski-fakta fremgår af skemaet t.h.

Søger du højere terræn er det muligt at tage på heli-skiing på den italienske side. Det er ulovligt at starte heli-skiing i Frankrig – det er dog muligt at stå på ski tilbage til den franske side igen.

At overvinde grænser er i skiområdet Espace San Bernardo ikke kun muligt, når det drejer sig om krævende pister, som kræver dristige skiløbere.

Ved sammenslutningen af den italienske skistation La Thuile i Aostedalen og det franske skisportssted La Rosière er der med San Bernardo i ordets sandeste betydning opstået en grænseløs skigynge, som med det store skipas kan byde på 152 kilometer velpræpareret højalpin piste på alle niveauer i begge lande.

Som et af de få skiområder i den del af departementet Savoie, som er kendt som Haute-Tarentaise, er San Bernardos skråninger især kendt for deres snesikkerhed. Det giver i gennemsnit en sæson på 120 dage.

La Rosiere udvidede i 2019 med det nye område Mont Valaisan, som består af fem røde pister på det nu højeste punkt i La Rosiere, nemlig 2800 højdemeter. Her kan du hver bevæge dig fra højeste pistehøjde på 2800 meter og ned til dalen ved Seez i 1176 m højde.

Ud over valget mellem italiensk Dolce Vita og fransk Savoir Vivre i hytterne i begge dele af skiområdet, har du også frit valg mellem nedkørslerne. De i alt 80 pister rundt om Col du Petit St Bernard tilbyder perfekte nedkørsler til både nybegyndere og øvede. Og der er rigeligt til de vovede.

Det franske La Rosière i 1.850 meters højde og italienske La Thuile i 1.441 meters højde giver dig snesikkert skiløb i høj standard.

Nyt pisteafsnit per december 2018 med højeste skihøjde i 2800 m:

© DSR

LR 1850