La ThuileByen La Thuile, der sammen med La Rosiere, udgør de to byer i skistationen espace San Bernardo, ligger på den italienske side af grænsen i Aosta dalen og har ca. 1000 indbyggere og dækker 126 Km2.

Skiområdet La Thuile var tidligere et mix af gammelt og nyt, som har udviklet sig fra værende flere små landsbyflækker til en samlet moderne lille by, der til gengæld i dag kan præstere et stort og moderne skiområde, både hvad angår pister og lifter.

La Thuile’s franskklingende navn understreger, at byen befinder sig I et grænseområde mellem Frankrig og Italien og udgør den italienske side af det internationale skiområde espace San Bernardo og med det franske skisportssted La Rosiere på den anden side af grænsen – et sandt højalpint skiområde uden grænser.

Lifttallene, der viser en kapacitet på mere end 50,000 skiløbere per time for det samlede internationale område, afspejler investeringer i moderne high-speed liftsystem med høj kapacitet, som gør transporten rundt omkring i det samlede område espace San Bernardo smertefrit.

Og hvor befinder La Thule sig så: Byen ligger i Aosta provinsen for enden af den dal (1488 meter), der efterfølgende klatrer op i det højalpine pas kaldet Piccolo San Bernardo / Petit San Bernard (2188 meter). Omtrentlig midt i passet ligger grænsen mellem Italien og Frankrig.

La Thuile I dag

La Thuile kommune breder sig over 126 Km2 og ligger i den sydvestlige ende af Aosta Regionen og grænser op til syv aostanske byer, nemlig Courmayeur, Pré-Saint-Didier, Morgex, La Salle, Avise, Arvier og Valgrisenche og fire savoyardianske byer, nemlig Sainte-Foy-en-Tarentaise, Montvalezan, Séez og Bourg-Saint-Maurice. – Grundet byens strategiske placering, blev den allerede i romertiden betragtet som en vigtig forbindelsesrute til Frankrig via Gaul og Piccolo Saint Bernardo og ligeledes mod den centrale del af Aosta dalen vis den alternative rute over Colle Saint Carlo.

LaGrotta 2015-01
Se, hvad La Grotta kan tilbyde

Lifte

By

Vandløb

Læs mere om La Thuile her
LR 1850